2018. január 20., szombat

Robin Gold: Die Liste der vergessenen Wünsche

Clara nem is lehetne boldogabb, megtalálta élete szerelmét, aki a tenyerén hordja és nem sokára összeházasodnak. De 2 héttel az esküvő előtt Sebastian meghal, ami összetöri a nőt, hónapok múlva, hálaadásra megy csak haza az anyjához, ahol a szobájában egy felbontatlan csomag várja, benne pedig az az időkapszula, amit ötödikes korában csinált. 10 évesen listát írt arról, mi mindent szeretne elérni és átélni, mire 35 lesz és most hüledezve szembesül a sok be nem teljesült pontot látva, pedig már csak 9 hónapja maradt a 35. születésnapjáig.


Egy hirtelen ötlettől vezérelve elfogadja a főnöke által felajánlott alkotói szabadságot, amit arra akar használni, h újra magára találjon és mivel úgy érzi a lista ledolgozása segíthetne ebben, belevág. Így elhoz a menhelyről egy kutyát, elindul egy jótékonysági futóversenyen, legyőzi a bátyját memoryban, vért ad, megtanulja a morzejeleket és bocsánatot kér emberektől. Persze egy 10 éves gyerek listáján akadnak teljesíthetetlen kívánságok is – pl. az USA elnökévé válni – de Clara inkább a teljesíthetőkkel van elfoglalva. A módszer beválik, közelebb van a családjához, újra felszed pár kilót és kezd kivirágozni, eltereli a gondolatait, amiben gyerekkori barátja, Lincoln is segít. Tetszett, ahogy időnként felidéz egy-egy Sebastiannal együtt átélt történetet, ezek az olvasóban is még inkább tudatosítják Clara veszteségének mértékét. Időnként megijed az új, Sebastian nélküli életétől és az emlékek halványulásától, küzd picit a lelkiismeret furdalással is, amikor úgy tűnik újra boldog lehet valaki mással, de végül megbékél magával, a helyzettel és a boldogságot válassza.
A történet jól indult, kicsit hasonlított Lori Nelson Spielmann Morgen kommt ein neuer Himmel c. könyvére, de aztán nagyon elnagyolt lett, végül nem tetszett annyira. A regény a várólistámon volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése