2018. április 19., csütörtök

J. Vellguth: Das Päckchen

A könyvmoly Emma élete hirtelen darabokra hullik, amikor a munkahelye, a gyerekkönyvtár bezár egy alapos csőtörés miatt. Épp azon töri a fejét, mihez kezdhetne, amikor titokzatos csomagot kap egy ismeretlen feladótól.


Persze a kíváncsi nő azonnal felveszi a csomag küldőjével a kapcsolatot és Lukas elmagyarázza neki, mire is gondolt. Emma youtube csatornáján, amit eddig csak néhányan követnek, minden héten kinyit egy csomagot, amiben Richard Taylor ajándékok rejtőznek, aki a nő kedvenc írója. Mivel a pasi körül nagy hype van, várható, h sokan lesznek majd kíváncsiak az akcióra, ezáltal a gyerekkönyvtár is nagyobb figyelmet kap és adományokra is lehet számítani. Mindez pontosan így történik, pár hét alatt, már több, mint kétezren követik Emmát és még maga az író is megszólal a nő kezdeményezése kapcsán, sőt még a pénz is befolyik, ami a renováláshoz szükséges lenne. Közben virtuális barátság is szövődik Emma és Lukas között, ami talán több is lehetne, ha a pasi nem csak arc nélkül lenne hajlandó sykpe-olni és nem zárkózna el egy találkozó elől. Az olvasó szerintem jóval gyorsabban rájön ennek okára, mint a kissé naiv Emma, de végül neki is leesik a tantusz és minden szinten beüt a happy end.
Kellemes kis könnyed olvasmány, ami legalább nem annyira sematikus és kiismerhető, ráadásul még elég nagy részben könyvek körül is forgott, szóval nem volt rossz. Ráadásul még a borító is tetszett, annak ellenére is, h nagyon kis cuki és romantikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése