2013. május 16., csütörtök

Ildikó von Kürthy: Endlich!

Annyira nem vagyok oda az írónőért, mert mikor 2-3 könyvet olvastam tőle aránylag rövid időn belül olyan érzésem volt, mintha mindig uazt olvasnám. Most viszont mivel már egy ideje hanyagoltam, meg kellett állapítanom, h nem hiába szerzett magának nevet Németországban és külföldön is, mert elég sok chick litet olvastam az utóbbi időben számomra ismeretlenektől és hát van különbség, bőven…



Vera és a férje Marcus élik a kis szokásos, nem túl izgalmas, kisvárosi életüket. Babát szeretnének, de Vera nem esik teherbe. Sok a visszaemlékezés, a jelenben elég nehezen alakul a sztori, ennek ellenére szórakoztató, kapcsolati zűrökkel, családdal, barátokkal bonyolódnak az események és feltűnik újra a színen az írónő „kedvenc párosa” Erdal és Karsten, a meleg pár. Majd kiderül, h Marcus megcsalja Verát, de a nő nem borítja a férjére az asztalt, sőt nem is szól, hanem csendben szépítkezik és sportol Berlinben és onnan ügyesen irányítja a dolgokat. Mire újra találkoznak bombázó lesz, akibe így aztán újra beleszeret a férje. Ez így most nagyon szirupos, de a könyvben sokkal kevésbé. Vera reakciója nem éppen szokványos, szórakozik, kipróbál dolgokat, de közben tudja, mit akar, a férjét újra, de ehhez kell az is, h kiélje magát, mindenféle értelemben. Úgy tűnik meg is lesz a happy end, de aztán a végén újra keveri az írónő a lapokat, ami kimondottan jót tesz az ember lelkének.
Sok abszurd, de annál viccesebb szituáció, sok olyan eset, amiben magára ismer az ember, meg a mindennapjaira, szórakoztató, humoros és időnként még meglepetésre is képes, ennél többet nem nagyon várhatunk egy chick littől szerintem. Nagyon tetszett az is, h minden fejezet előtt egy - az eseményekhez kapcsolódó - frappáns idézetet olvashatunk. A végkifejlet ismeretében a cím is nagyon jó választás (Végre!)
A könyv magyarul még nem jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése