2014. július 30., szerda

Julia Kaufhold: Löffelchenliebe

Anna menő utazási újságíró, de a szerelemben nem boldogul. 35 évesen még mindig a hercegre vár, aki persze hirtelen fel is bukkan, méghozzá egy nála 10 évvel fiatalabb gyakornok személyében. Nagyon is hamar egymásra találnak, de ezt valahogy nem találtam annyira hihetőnek, mert persze lehet ilyen és van is, de ahogy leírta, fura volt és túl gyors, pár oldalon belül ott vagyunk, h dúl a láv meg minden…Szerintem a legtöbb nő nem megy bele könnyen egy kapcsolatba, egy nála 10 évvel fiatalabb férfival.


Bár Daviddal minden klappol, legalábbis érzelmileg, de a már jó ideje a saját életét élő és a saját pénzét költő Annának azért kicsit nehezére esik a sátorozás, meg a bringázás, mások az elvárásai, az igényei, mint az egyetemista srácnak, ráadásul kiderül, h a fiú gyereket sem akar, ami viszont egyre sürgetőbb kérdés a nő életében. Bár nagyon fájdalmas meghozni ezt a döntést, szakítanak, hisz Anna úgy érzi, nem tudja és nem is akarja gyerek nélkül leélni az életét.
Az élet rögtön alternatívát kínál neki, a jóképű, nála idősebb és kőgazdag Hector személyében, aki rögtön azzal nyit, mennyire szeretne gyereket, egyébként is ideálisnak tűnik: a tenyerén hordozza Annát, drága ajándékokkal halmozza el, mindennek klappolnia kellene, de a szerelem nem így működik, attól, h az agya tudja, ő lenne az ideális, a szíve egészen más véleményen van.
Némi bonyodalom után kiderül, h Hector nem is annyira ideális, mint szeretne lenni és hogy teljes legyen a happy end, Anna és David is rádöbbennek, h életük szerelme fontosabb, mint egy gyerek, ill. mint a szabadság.
Ez persze szép és jó, de vajon működik-e hosszú távon? Hisz ezek a fontos felismerések még nem oldják meg azokat a problémákat, amik abból adódnak, h eltérő életszakaszban vannak, mások az anyagi lehetőségeik, az elvárásaik stb.. Szóval szerintem a könyv sok manapság aktuális témát dob fel (korkülönbség a nő javára, élet gyerek nélkül), csak kár, h ezeket aztán elég felületesen kezeli és egy chick-litnél több nem jön ki az egészből:(.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése