2015. december 18., péntek

Emma S. Rose: Herausforderung Liebe

Már jó egy éve a karácsonyi mappámban lapult, jó értékeléseket kapott az amazonon és a tartalmát tekintve is ígéretesnek tűnt, így ezzel a könyvvel kezdtem idén a karácsonyi hangolódást.


Az első csalódásom az volt, h német a szerző és az egész. Ez alapvetően általában nem zavar, sőt, de most valahogy igen, mert már teljesen elkészültem valami jó kis angol vagy amerikai sztorira.
Elég unalmas: Lucy szakított a barátjával, Andréval, mert az beleavatkozott az életébe és felvette a kapcsolatot a lány anyjával. Most karácsony előtt vergődik, de az ünnepre minden kezd jóra fordulni: meglágyul a szíve André iránt, amiben komoly szerepet játszik az iránta érzett szenvedély, sőt még az anyjával is felveszi a kapcsolatot. Szilveszterre végképp helyükre kerülnek a dolgok, lezárja magában a múltat és új lapot nyit a kapcsolataiban.
Voltak benne részek, amik tetszettek, de sokszor vol az az érzésem, h keresi a stílusát, a hangját a szerző, nem tudja maga sem, mit akar, milyen történetet akar. Fura volt összességében, h bár tulajdonképpen Lucy minden problémájának alapja az anyjával való viszonya, de az nem derül ki, pontosan mi is történt közöttük.
Bár az egymásra találás és a szeretet itt is fontos szerepet kap - mint a karácsonyi témájú könyveknél általában - de itt elmarad a megszokott pátosz, meglepő józansággal és tárgyilagossággal ír, ami azért picit meglepő. Pont ezért valahogy nincs is igazán nagy jelentősége annak, h épp karácsony van, mert a hangulat számomra egyáltalán nem jött át, így nem a legjobb választás volt „hangolódós olvasmánynak”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése