2018. március 8., csütörtök

Mimi J. Poppersen: Tourguide(in) gesucht!

Mivel idegenvezető is vagyok, a cím rögtön felkeltette az érdeklődésemet, aztán rá kellett jönnöm, h ez nem más, mint mese hahbbal.
Anna- Maria, vagy Sam, ahogy mindenki nevezi, két gyerekes anya, akinek épp romokban hever az élete, elveszítette az állását, a férjét rajta kapta a titkárnőjével és épp válnak, a pasi ki akarja semmizni és most épp Olaszországba viszi 2 hétre a 2 lányukat és a szeretőjét.


Az elkeseredett nő véletlenül olvas egy felhívást, h idegenvezetőt keresnek Kaliforniába, ismerje a tájat, tudjon emberekkel dolgozni, főzni, vezetni, esetleg legyenek ismeretei elsősegélynyújtásból, repjegy, szállás, ellátás fizetve, 2000 euro jár a 2 hétért és esetleg még bónusz is. Az egész túl szép, h igaz legyen, Sam azonnal bele is vág, de a körülmények összejátszása miatt már nem tudja az út előtt elolvasni azt az e-mailt, amiben az áll, h mindez motorral történik sátrazással fűszerezve, ő meg megérkezik 3 kosztümmel és néhány elegáns felsővel és magassarkúval. A talpraesett nő viszont nem ijed meg, San Franciscotól Santa Barbarán és Los Angelesen át San Diegoig vezeti az 5 40 és 50 közötti pasiból álló Harleys csapatot. Mint kiderül, ők is felejteni akarnak, kievickélni a válságukból, persze ez sikerül is mindenkinek, csak sajnos az egész annyira felszínes és felületes, h az már irritáló volt. Az idegenvezetős része pedig nagyon röhejes…sajnos pont azokra a valótlan sztereotípiákra épít, amik az idegenvezető munkával kapcsoaltban a legtöbb ember fejében élnek, h ez nem is munka, hanem nyaralás, h semmit nem kell csinálni. Már eleve durva, h még nem nagyon járt ezeken a helyeken, vagy egyáltalán nem, persze lehet így idegenvezetni, de ahhoz iszonyatosan nagy felkészülés kell, nem Sam, ’este átfutom hova is megyünk másnap’ módszere…nevetséges és dilettáns, kikérem magamnak…és még büszke is, h pár dolgot meg tudott jegyezni és el tud mondani, LOL. Meg felvesz valami parkba egy prospektust, így tudta hova kell menni a csoporttal és a prospektusból tudott okoskodni és milyen jól felkészültnek érezte magát, agyhalál. Ilyesmiről is csak a legelején volt szó, pár nap után, mintha valami baráti társaság motorozgatna együtt. Turbulens, nagyon cool és jópofa akar lenni, meg mély is, szerintem egyik sem jött össze. Egyszerűen nevetséges az egész, minden szempontból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése