2018. november 30., péntek

Michel Birbæk: Nele & Paul

Nele és Paul együtt nőttek fel, majd egy pár lettek, szerelemesek, boldogok. Aztán a lány egyszer csak eltűnt, sikeres modell lett, akiről a pletykalapokban lehetett olvasni, aki mindig úton volt. Paul továbbra is a kis faluban él mozgássérült anyjával és a rendőrségnél dolgozik, minden csendesen csordogál, mígnem Nele újra felbukkan.


Bár eltelt 9 év, sok minden változott, de a lényeg nem…szinte rögtön egymásra találnak és egészen addig, míg a nő nem kezd el furán viselkedni, úgy tűnik, ez is egy a csöpögős romantikus regények sorában. De Nele „rohamai” egyre gyakrabban jelentkeznek és egyre inkább aggodalomra adnak okot. Paul, a zsaru nyomozni kezd szerelme nélküle töltött 9 évében, h magyarázatot találjon a furcsa viselkedésére és a kutakodás nem várt eredményeket hoz, amik az egész múltjukat megváltoztatják.
Meglepődtem, régóta el akartam olvasni a regényt, de inkább valami könnyedre számítottam. Bár nekem kicsit fura volt benne ez a „fordulat”, alapvetően tetszett a regény. Mindig érdekes egy szerelmi történetet egy férfi tollából olvasni, most is így volt ez, a szerző nagyon szépen írja le Paul Nele iránt érzett érzelmeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése