2020. március 16., hétfő

Franziska von Au: Wo Ja Nein bedeutet

Ez egy amolyan kisokos, h mit szabad és mit nem idegen országokban, kultúrákban. Rengeteg témát jár körül, amik jól jöhetnek, ha az ember az adott országokba utazik, vagy egyszerűen csak érdekesek és szemléltetik, milyen nagy különbségek vannak a világban.


Van szó az étkezésről, az ajándékozásról, az öltözködésről, tabukról és tabu témákról, a közlekedésről és még nagyon sok mindenről. Szerintem sokszor féligazságokat fogalmaz meg, amik bár igazak, de csak egy-egy területen, nem feltétlenül egy egész országban vagy olyan extrém esetekről ír, amik normális halandó életében nem fordulnak elő, szerintem arra megy, h megdöbbentsen, ennek érdekében nem riad vissza egy kis csúsztatástól sem. Kuriózumokra utazik, szóval szerintem átsiklik egy csomó – bár kisebb, de a való életben fontosabb – dolog fölött. Teljesen random, h adott témában melyik országok sajátosságait taglalja, ami szintén azzal lehet összefüggésben, h általában azokat emeli ki, amik megfelelnek a szenzáció hajhászásnak.
Persze voltak benne érdekességek, de leginkább azok a részek domináltak, amikor oldalakon keresztül teljes blődségeket ecsetel, mind pl kézjeleket, vagy a monokini és nudista szabályokat a világ strandjain.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése