2020. március 27., péntek

Petra Hülsmann: Wenn’s einfach wäre, würd’s jeder machen

Hangoskönyvként hallgattam, elég sokáig tartott, szórakoztató, de persze korántsem világmegváltó.
Annika fiatal földrajz-ének tanárnő, Hamburg egyik előkelő gimnáziumában. Sokként éri, amikor a tanév végén áthelyezik az egyik problémás negyed középiskolájába. Mivel mindenáron vissza akar kerülni az előző sulijába, rájön, h valami nagyot kell alkotnia.


Musical szakkört hirdet a hátrányos helyzetű/menekült/problémás fiataloknak és mikor rájön, h ez nagyobb meló lesz, mint gondolta, meggyőzi egykori osztálytársát és reménytelen szerelmét, a közben színházi rendező Tristant, h segítsen neki. A pasi rá is áll, csakúgy, mint a szomszéd Sebastian, aki a díszletekért lesz felelős. Anni aztán igazi szerelmi háromszögbe csöppen, egyre inkább vonzódik Sebastianhoz, de a benne élő 16 éves Annika, az irányába immáron nem közömbös, Tristan karjaiba lökné, nem könnyű a döntés – bár nem is igazán kérdéses;). Ahogy egyre jobban megismeri a suli problémás diákjait, egyre inkább megszereti őket, a szívéhez nőnek, aggódik, törődik velük. A végén, nagy nehezen azért minden szinten beüt a happy end.
Hülsmann egy kicsit túlzásba esett ezúttal, nagyon túlnyújtotta ezt a történetet szerintem, igyekezett elég sok drámát belevinni, de ez elég átlátszóra sikeredett. Összességében kellemes kis limonádé, ami ideig-óráig elfelejteti az emberrel a jelenlegi helyzetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése