2016. szeptember 26., hétfő

Matthias Sachau: Mit Flipflops ins Glück

Nina őrlődik és vele együtt az olvasó is, de ez elég gáz. Sami, a barátja informatikus, 1 hétre Sau Pauloba repülnek, h megnézzék a várost, a pasi itt kapott állásajánlatot, ide kellene költözniük. A nőnek egy jól menő kávézója van egy barátnőjével, aminek a terhei viszont az utóbbi időben csak Nina vállát nyomják. Közben kiderül, h Samivel gimis osztálytársak voltak, felváltva olvashatjuk aztán NIna jelenlegi és a múltbéli örlődéseit és szenvedéseit:S.


A lány 12 évvel ezelőtt egy osztálykirándulás alkalmával ismerkedett meg Sylt szigetén Geroval, a hamburgi gimnazistával, akkor elindult valami a két tini között, de aztán hirtelen vége is szakadt, amikor a fiú egy suta levelet és egy rossz telefonszámot hagyott hátra. Nina Samivel kezdett járni, boldogok voltak együtt, de Gero újra és újra felbukkant, legtöbbször csak a gondolataiban, néhányszor az életében is. Az ő első és túl rövid szerelme, akivel csak négyszer találkozott összesen…Sau Pauloban is ő jár Nina fejében, hisz innen Rio – ahol Gero orvosként dolgozik – már nincs is olyan messze. Ötödik találkozásuk már végképp sorsdöntő lesz és a végén kiderül, h Nina évtizedes kapcsolata Samivel tulajdonképpen egy hazugságon alapul, még épp jókor ahhoz, h lelkiismeret furdalés nélkül vesse magát Gero karjiba.
Sajnos megint egy olyan női főhős, akivel nem nagyon tudtam mit kezdeni…számomra nagyon unszimpatikus volt a szenvelgő Nina, egy nagyon szögletes, kidolgozatlan karakter, ezen a történeten Brazília sem segített kulisszaként.
Több könyvet olvastam már a szerzőtől, egyik sem tetszett igazán, nem is értem, miért gondoltam, h ez most máképp lesz, nem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése