2019. február 14., csütörtök

Jilliane Hoffman: Mädchenfänger

Lainey 13 éves, a nővérével állandóan gondok vannak, a szülei elváltak, anyjuk alig törődik vele, sokkal inkább a mostoha apjától származó öccsével, elköltöznek, sulit vált, nincsenek ott a barátai, a tanulmányi eredménye leromlik, de mindez nem számít, mert épp megismerkedett a neten egy 17 éves szőke herceggel, aki azt hiszi, a lány 16 éves és aki néhány „profi” fotó után találkozni akar vele. Így is lesz, mire a férfi autójában a lány rádöbben, h a férfi nem a 17 éves Zack, már késő.


Az anyja pár nap múlva jelenti a lány eltűnését és az ügyben Bobby Dees különleges ügynök kezd nyomozni, aki saját maga is érintett, az ő 16 éves lánya is nyom nélkül eltűnt 1 éve, azóta az élete, a házassága romokban hever, csak a munkájának él.
Az ügybe bekapcsolódik a sajtó és lassan kiderül, h az egész sokkal szövevényesebb, sötétebb és kegyetlenebb, mint bárki gondolta volna, sorra bukkannak fel az embertelenül megkínzott, halott tinik és úgy tűnik a rendőrség mindig 1 lépéssel a „lányfogó” után van. Izgalmas, fordulatos, sőt helyenként még hátborzongatóan félelmetes is, ráadásul a végén még meg is tudott lepni.
Csak most láttam, h van egy második rész is a történetnek, vagyis a szerzőnek egy másik regénye, amiben szintén Bobby Dees nyomoz hasonló ügyben. Bár az írónőnek több könyve is megjelent magyarul, úgy láttam ez sajnos nem.
Én hangoskönyvként hallgattam meg a regényt, németül Andrea Sawatzki, ismert színésznő olvassa, valami zseniálisan, ha nem tudom, eszembe sem jutott volna, h egyetlen ember olvassa, a legjobb felolvasás volt, amit eddig hallottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése