2013. március 31., vasárnap

Michaela Thewes: Männer in Freilandhaltung

Louisére épp rámosolyog a szerencse ill. álmai pasija az irodából, mikor a friss házas nővére riadóztatja, h nem mennek jól a dolgai férjével és újdonsült gyerekeivel, így míg ő kicsit rendezi a sorait megkéri a tesóját, h játsszon babysittert a családjánál, különösen a jóképű férjre kell figyelni.


Jó testvérhez méltón Lou azonnal rohan is, de legnagyobb meglepetésére Ninát már nem találja ott, így minden instrukció nélkül kezdi meg áldásos tevékenységét és hamar szembesülnie kell azzal, h a környéken kizárólag csúcsformában lévő nők laknak, akik mind a sógorára hajtanak, így a feladat nehezebbnek bizonyul a vártnál. Kimondottan tetszett, h pont ezért a hangsúly nem a love storyn van, mint a legtöbb ilyen könyvben, hanem az őrző-védő kommandón;).
Kicsit olyan a szomszédasszonyok ármánykodása, mintha a Született feleségekbe csöppentünk volna, de mindez igazán élvezetesen leírva, jócskán megfűszerezve iróniával. Imádnivalóan írja le a 3 fiút, a sógora 9 és 5 éves fiait, különösen az ikreket.
Persze, ahogy az ilyenkor már lenni szokott a lány, hirtelen felfedezi magának a nyugodtabb életet, messze a várostól és bár úgy tűnik, végre minden összejön mind a munkában, mind a magánéletében, amire vágyott, közben megváltoznak a vágyai, mert megszerette a gyerekeket, új barátokat talált, talán társat és életcélt is.
Van benne jócskán túlzás, mert ki az, aki csak úgy fel tud adni mindent 4-5 hétre, h kisegítse a tesóját, aki tulajdonképpen minden magyarázat nélkül eltűnik és elérhetetlen, ráadásul az sem kicsit tündérmesébe illő, ahogy Louise mindent és mindenkit megtalál hirtelen ebben a kis faluban.
Ennek ellenére is nagyon tetszett a stílusa, jókat kacarásztam rajta, jól elszórakoztatott és kikapcsolt.


Kellemes Húsvétot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése