2013. július 27., szombat

Anke Greifeneder: Fremdflirten

Már jó ideje kacérkodtam a szerző könyveivel az amazonon, de végül nem vettem tőle semmit és milyen jól tettem:). Egyrészről, mert a pár hete az egyik barátnőmtől kapott könyvcsomagban volt ez a regény, másrészről elolvasva nem érzek olthatatlan vágyat a további könyveihez.


Stella pszihológus Berlinben, a pasija otthagyta, egy nála tizenévekkel fiatalabb csajért, aki egyébként teljesen úgy néz ki, mint ő, csak fiatalabb kiadásban, anno 8 évvel ezelőtt ő is a tanítványa volt a férfinak. A nő érzi, h valami nem kerek az életében, a munkájába is belefásult, így mindent ott hagy, h egy barátnőjének segítsen, aki a 3. gyerekét várja. Kiderül, h Londonba költöznek a férje munkája miatt és Stella is velük, ezzel egy álma válik valóra, hisz néhány feledhetetlen szemesztert tanult Angliában.
Rögtön az első séta alkalmával babysitterként, belebotlik az jóképű Edwardba, akiről aztán kiderül, h lord és vőlegény, persze a menyasszonyt minden elképzelhető rossz tulajdonsággal felaggatja, csak úgy, mint a 3 német nőt, akik családostul szintén ott élnek. Ami még elég nevetséges, h az angol lord beszél persze németül – mert hát ilyenek ezek az angolok, haha;) - ráadásul olyan szavakat használ, h ihaj!
A történet sajnos nagyon együgyű és bugyuta, különösen az elején, a szereplők fájdalmasan fekete-fehérek így eléggé szenvedtem, mert bár könnyed, meg minden, de valahogy nem kerültünk egy hullámhosszra.
Ami még nagyon vicces volt, h Stella hirtelen nyit egy boltot, ahol német specialitásokat árulnak, ahogy azokról áradoznak, hát röhejes! Meg az is, h ez teljesen hirtelen jön, igaz nem is csinál semmit, nem tudom mitől övé a bolt, kb. mert ő választotta ki a tapétát;). A végén van benne intrika bőven, de csak igazi népmesei „fordulatokkal” szóval semmi meglepő, a jó elnyeri jutalmát, a rossz büntetését, minden fronton. Leginkább az eredetiséget hiányoltam, mind a szereplőkből, mind a történetből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése