2013. július 3., szerda

Anna Gavalda: Ich habe sie geliebt

Chloét 7 év után 2 gyerekkel hagyta ott a férje egy másik nőért. A lányaival és az apósával a család vidéki házába mentek ezután. Após és meny között eddig olyan semmilyen volt a viszony, most viszont beszélgetnek, a férfi próbál segíteni, „bókol” a menyének, újra életet akar önteni belé. A beszélgetéseikből, elejtett megjegyzésekből rajzolódik ki a történet.


Egész mást kaptam, mint amit a fülszöveg és a kezdés után vártam, sokkal inkább Chloé és a férje Adrian történetére számítottam, ehelyett Pierre, az após lett a főszereplő, az ő monológja a regény ill. após és meny párbeszéde. Ő mesél a házasságáról, de főleg a viszonyáról Mathildével, megnyílik a fiatal nőnek, ledobja a mogorva öregúr álarcát, sebezhető lesz és érzelmes. Bár megint meg kellett állapítanom, h remekül ír, ennek ellenére mégis kis csalódást jelentett a történet.
Ez volt az írónő első könyve, a Kis kiruccanáshoz hasonlóan ez is egy kisregény és bár mindkettő tetszett és mindkettőben van valami eredetiség, egyik sem tetszett annyira, mint az Együtt lehetnénk. Magyarul Szerettem őt címmel jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése