2019. január 4., péntek

Karen Swan: Winterglücksmomente

Főhősünk, Nettie ezúttal kicsit eltér a szokásos Swan főszereplőktől, akik gyönyörűek, okosak, sikeresek és jet set életet élnek. Nettie inkább tesze-tosza, nem jut előre a munkájában és a magánéletében sem. Ám amikor egy véletlen folytán egy hatalmas nyuszi jelmezben csúszik le egy szó szerint nyaktörő, jeges pályán és ezt megússza néhány kék-zöld folttal, egy csapásra ismert lesz – na nem ő, hanem a #bluebunnygirl - bár erre a legkevésbé sem vágyott.


Ráadásul azért, h megtarthassa állását és még nagyobb hírverést csináljanak a jó ügynek, a karácsonyig hátralévő tizenvalahány nap mindegyikén vállalkoznia kell valami hajmeresztőre a kék nyuszi kosztümben. Az egyetlen jó dolog az egészben, h az őrjítő rocksztár, Jamie Westlake is felfigyel rá és követi twitteren, aztán személyesen is összefutnak. Bár az őrült és vakmerő kék nyuszi mögött megbújó lány kiléte szigorúan titkos, Jamie rájön és Nettie hamarosan azon kapja magát, h lépten-nyomon egymásba botlanak, nem is annyira véletlenül. Úgy tűnik, megállíthatatlanul robognak a happy endjük felé, de rá kell jönniük, h két teljesen különböző világban élnek. Ráadásul Nettie életében van egy sötét folt, ami miatt úgy érzi, sosem lesz már boldog, de karácsony előtt egyre sűrűsödnek az események és végül minden némileg csöpögős és giccses véget ér.
Kis csalódás volt ez a könyv, talán az első a szerzőtől, amire nem ismertem volna rá. Ez lehetne pozitív megjegyzés is akár, de ez esetben nem az. Swan a gazdagok és szépek csillogó életét képes volt eddig tartalommal, érzelmekkel, barátságokkal és olyan személyiségekkel megtölteni, hogy az ember zsebében nem nyílt ki a bicska. Ezúttal viszont egy sokkal hétköznapibb világba kalauzol, ami még nem lett volna probléma, az már sokkal inkább, h ezúttal nem tudta élettel és tartalommal megtölteni se a történetet, se a szereplőket, akik tőle szokatlan módon nagyon „jól fésültek”. Bár több témát és problémát igyekszik tematizálni, inkább csak felszínes próbálkozások ezek, amik ellenére a történet meglehetősen lyukas marad. Ráadásul - bár karácsonykor játszódik – de ennek sincs túl nagy szerepe, ellentétben az eddigi karácsonyi Swan regényekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése