2012. december 16., vasárnap

Karácsonyi történetek

Az elmúlt napokban 3 rövid kis karácsonyi történetet is olvastam, amik önmagukban nem feltétlenül érnek meg egy önálló bejegyzést.

Susan Mallery: Liebe gut, alles gut

Egyszerű kis szerelmi limonádé némi karácsonyi hangulattal fűszerezve.
A rövid elbeszélés lényege gyorsan összefoglalható: Rina és Cameron együtt dolgoznak, a férfi egyedül neveli a kislányát, akinek nevelésébe Rina segít be. Szerelmesek egymásba, de érzelmeiket nem merik megvallani, félnek a következményektől és nem akarják kockára tenni a barátságukat.


Persze mindez romantikusan van előadva, helyenként már túlságosan is giccsesen és tipikusan amerikaian… Összességében egy kb. fél órás kis olvasmány, ami nem hagy mély nyomokat az emberben, maximum picit megalapozza a karácsonyi hangulatot.
Kizárólag e-bookként kapható amazonéknál 2 euroért , ennyit is ér. Maximum…

Sophie Kinsella - Die Weihnachtsliste
12 oldalas imitt – amott ingyen letölthető, egyébként meg 1 euroért kapható és a verziót az új könyvének az olvasópróbája tölti ki, úgy 80%-ban.
Ilyet kb. én is tudnék írni, persze sportszerűen hozzáteszem, h ő hosszabbat és jobbat is, ez már bebizonyosodott, de kíváncsi lennék miért kellett ezt megjelentetni, olyan, mintha egy vázlat lenne.


Nem nagyon tudom mire vélni, kb. 20 perc alatt kiolvasható, konkértan már pár óra múlva nem emlékeztem a főszereplő nevére…Augusztus közepén a lány, a szakítása után a barátnőjével Spanyolországba nyaral és nagyon előrelátóan minden családtagjának, barátjának ott és akkor beszerzi a karácsonyi ajándékát, 1-1 agyagtálat. Igen ám, de a gondos csomagolás ellenére az úton hazafelé már eltörik néhány, van, amelyiket spontán elajándékozza, mások a költözködésnek esnek áldozatul, így ott van karácsony előtt, ahol a part szakad, de mégis a legnagyobb és a legszebb ajándékot kapja, a ffi aki szeret és aki Norvégiába ment dolgozni és ezért szakított vele, visszatér hozzá karácsonyra, mert kvázi nem tud nélküle élni bla, bla, így az egyetlen megmaradt agyagtálat ő kapja karácsonyra…
Valószínűleg ebbe bele lehetne magyarázni valami nagyon mély értelmet, szerintem inkább ne tegyük;).

Robyn Carr - Unter dem Weihnachtsbaum in Virgin River

Ez a könyv az előző kettővel ellentétben abszolút kellemes meglepetést okozott. Nem is annyira rövid, mint azok, inkább kisregénynek mondanám és egy jó stílusban megírt, inkább szórakoztató, mint csöpögős karácsonyi szerelmi történet.
Az állatorvos Nate és a fodrász Annie sorsukra hagyott kutyakölykök miatt találkozik kb. 20 év után újra és ez villámcsapásként éri őket. Anno, gyerekkorukban sem ismerték egymást túl jól, de tudtak egymásról, viszont az elmúlt évek teljesen kiestek. Tetszett a kapcsolatuk alakulása, az egymással folytatott párbeszédeik, amik szerencsére elég ritkán csöpögtek a cukorsziruptól, inkább egymást szekáló, évődő dialógusok voltak.



Persze nem lehetett itt sem kérdés a végkimenetel, de ha mindez egy jól felépített és megírt történetben van így kevésbé zavar. Ami még tetszett, h nem volt játszották meg magukat, felvállalták a gyengeségeiket és nem rögtön omlottak egymás karjaiba, de nem is voltak mindenféle képtelenebbnél-képtelenebb szituációk, mint az ilyen romantikus lányregényekben általában, na jó talán a vége kicsit túl romantikus szuper happy lett, de azért elment.
A borítója fogott meg, amiből számomra a harmónia sugárzik és ez így abszolút illik a könyvhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése