2013. szeptember 4., szerda

Susanne Fröhlich:Familienpackung

Olvastam a sorozat első két részét, amikben a szerző a babavárás, a szülés és a pár éves aprósággal töltött mindennapok izgalmait írta le. Ezúttal az immáron házas, két gyerekes anya Andrea mindennapjaiba pillanthatunk bele. A lánya, Claudia nem sokára iskolás lesz, a kicsi Mark pedig ovis.
A nő elhatározza, h megváltoztatja az életét, több izgalmat, szexet, elismerést akar, na meg karcsúbb combokat, mindezt persze lehetőleg azonnal. Célja elérése felé bohózatba illő jeleneteken át igyekszik a kissé szerencsétlen, nagyszájú, de időnként tesze-tosza, mégis szerethető főhőnsönk, alaposan megnevettetve az olvasót.


A valós idő mindösszesen pár nap, amit felölel a könyv, de visszatekintések révén beavat a 2. gyerkőc születésének történetébe, az első négyesben töltött nyaralásuk kalandjait is feleleveníti, meg persze az esküvőjüket, Mark születése után.
Semmi extra történet, a kisgyerekes családok mindennapjaiba enged bepillantást, humorosan megírva, mindenféle rózsaszín buborékok, meg flikk-flakkok nélkül. A szereplők üdítően őszinték és egyszerűek, cukormáznélküliségük nagyon jót tesz a regénynek.
A sorozat első részéből tavaly készült film Németországban. Egyébként a 3. résszel még korántsem értem a végére a történetfolyamnak, ami összesen 6 részből áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése