2013. december 26., csütörtök

Abby Clements: Ein Kuss unter dem Mistelzweig

A chick-liteknél oly megszokott kezdés: a sikeres harmincas nő, Laurie élete egyik pillanatról a másikra kerül válságba, mind szakmailag, mind magánéletileg. A nő sikeres divattervező Londonban, de az élete csak a munkájáról szól.


Barátnője, Rachel vidéken él a férjével és a gyerekeivel a kamasz Millyvel és a 6 éves Zakkel, nagyon korán alapítottak családot, azóta is a családja töltötte ki az idejét. Rachel anyósa, a stramm, csupa szív Bea rosszullétei miatt londoni beutalót kap, menye és unokái kísérik el, de mivel nincsenek túl rózsás anyagi helyzetben, rég nem látott barátnőjéhez fordul segítségért, így jön, h elcserélik a lakóhelyüket. Ez Laurienak is épp jókor jön, ráfér, h egy kicsit kiszakadjon addigi életéből, miután egy munkahelyi bakija miatt, úgyis parkoló pályára került, pláne. A két barátnő életét november 20-től december 25-ig követjük nyomon.
Ezután jönnek a szokásos sztereotípiák: a nagyvárosi, elegáns nő a kis faluban, de gyorsan feltalálja magát és ráérez a vidéki élet szépségeire, a jóképű pasi sem várat sokat magára. Felpezsdíti a kis falu életét, süt-főz, jól érzi magát, sok mindenre rádöbben, évekig bebeszélte magának, h partikra, munkára, utazásokra van szüksége, de rájött, ez nem igaz. Egyedül otthon, csendesen, békésen, ráérősen, azt tenni, amit szívesen csinál, ez is teheti az embert elégedetté és nyugodttá.
Közben barátnője és családja is jól boldogul a fővárosban, barátságokat, ismeretségeket kötnek és összetartó családként vészelik át a nehéz időszakot.
A végén aztán mindkét szál jóra fordul: a betegség legyőzetik, új lehetőségek adódnak, összekuszálódott kapcsolatok állnak helyre újra és persze a szerelem is tombol, na meg mindenki szeret mindenkit;).
Összességében elég tömör karácsonyi idill a könyv, meg nem kicsit idealista: mindenki azonnal segít, mindenki mindig csak azzal van elfoglalva, hogy tudna segíteni, hogy tudná meglepni a másikat, szép lenne…
Ezen felül is volt benne néhány részlet, ami nem tetszett, egy kissé kesze kusza szerelmi keverés, na meg minimum érdekes, h egy család, egy kamasz lánnyal, csak úgy Londonba költözik pár hétre…iskola? Tudom, fölhöz ragadt vagyok;).


Szóval ez se egy nem tudom milyen fantasztikus történet, de legalább a szereplők szerethetőek, van benne némi humor és pár szívmelengető oldal, ami talán giccses, de mégis, így karácsony környékén ennyi belefér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése